Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 мирише на феродо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 147 мирише на феродо

Алфата е бензин 1.8 CF1. Преди 1 месец имах проблем със скоростната кутич и се оказа от третата. Имах една скоростна кутич и майстор ми я смени.
    В момента когато карам и дам ли повече газ почва да мирише на съединител адски гадно. Прави го постоянно, всеки път щом карам по продължително и дам повече газ. Притискателя ли задържа, търка ли се някъде не знам. Не карам на полусъединител, вчера карах извън града дам ли повече газ(нормално) не я пържа сменя ли малко скорости и се размирисва ужасно. Някакви идеи, не ми се сменя пак кутия. От Варан съм при кой да отида за проверка?

PHP кодове:
    echo 'lol'
    HTML кодове:
    <div>i am developer :D</div>
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Когато сменя кутия, смени ли и съединител? Най-вероятно като я настъпиш буксува съединителя.
    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

CF1 147 със сигурност няма, най-вероятно и CF2 няма.
      ex - 147 16v multijet

Comment

То изобщо няма 147ца с 1.8 бензин от завода, бензиновите са 1.6 и 2.0. Иначе за миризмата - причините може да са доста - вероятно боксува съединителя, може да не отделя до край, тоест проблема да е в притискателя или има въздух в системата. Имаше един случай с омаслен феродов диск - предполагам и това може да е проблема. Също така майстора може да е сгафил някъде, например да е обърнал феродовия диск ако е пипал и съединителя, но мисля, че в този случай няма да влизат скоростите. Лошото е, че там за да се установи проблема си пада разглабяне.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщение
          То изобщо няма 147ца с 1.8 бензин от завода, бензиновите са 1.6 и 2.0. Иначе за миризмата - причините може да са доста - вероятно боксува съединителя, може да не отделя до край, тоест проблема да е в притискателя или има въздух в системата. Имаше един случай с омаслен феродов диск - предполагам и това може да е проблема. Също така майстора може да е сгафил някъде, например да е обърнал феродовия диск ако е пипал и съединителя, но мисля, че в този случай няма да влизат скоростите. Лошото е, че там за да се установи проблема си пада разглабяне.
          Не съм много сигурен ма ако обърнеш феродовия май не можеш прибра скоростната кутия.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

You don't say!?! Нали за това уточнявам. Колата е с мотор и скоростна кутия от 156 98' година CF1 ?!?! А такъв има ли ?

Колега, dimitar_vd62 благодаря ти. Ще се обърна към Вихрен за повече детайли.

---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:24 ----------

Когато сменя кутия, смени ли и съединител?
            Да съединителя го смених преди това. LUK
            Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
            146 1.4 - Темпераментната друсалинда
            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
            X